
دیدراه شماره ۴ منتشر شد
دیدراه شماره ۴ به همت دفتر مطالعات فرهنگی جهاد دانشگاهی منتشر شد.
ادامه مطلبدیدراه شماره ۴ به همت دفتر مطالعات فرهنگی جهاد دانشگاهی منتشر شد.
ادامه مطلبواژه NEET که اولینبار در سال ۱۹۹۹ بهطور رسمی در انگلیس مطرح شد، در کمتر از ۱۰ سال در بیشتر کشورهای توسعهیافته و برخی کشورهای در حال توسعه بهکار گرفته شد. شاخص NEET که مختصر واژگان «Not in Employment, Education or Training» بوده، روایتگر وضعیت جوانان ۱۵ تا ۲۴ سالهای است که نه در حال تحصیلند (ترک تحصیل کردهاند) نه مشغول مهارتآموزی و نه در جایی مشغول بهکار هستند.
ادامه مطلببرخورد شدید و قهرآمیز در برابر یک منکر دو گونه است؛ یکی جنبه عقوبت، مجازات و کیفر دارد که باید در محکمه به اثبات برسد و بر اساس حکم قاضی شخص مجازات شود؛ نوع دوم برخوردی است که به عنوان نهی از منکر انجام میشود. ماهیت این دو با یکدیگر متفاوت است.
ادامه مطلببراساس تعاریف مختلف میتوان گفت که در کل کشور از ۸ تا ۱۲ میلیون نفر در حاشیه زندگی میکنند. در مورد شهر تهران نیز همین است؛ اگر طبق تعریفی عام، مناطق پایینی شهر را حاشیه بدانید، جمعیت زیادی حاشیهنشین هستند اما اگر منظورمان سکونتگاههای غیررسمی است باید بگویم بیش از ۴۰۰-۵۰۰ هزار نفر در حاشیه شهر زندگی میکنند.
ادامه مطلبدر سالهای اخیر نیز بهخصوص با شیوع بیماری کرونا، استفاده از اینترنت برایمان بسیار حیاتی شده و تمام امورات زندگیمان با کمک اینترنت انجام میشود. ثبتنام، خرید و... ازجمله اقداماتی است که بدون داشتن نت امکانپذیر نیست.
ادامه مطلبراهبری حوزههای دانشی کار مهمی است که ابزار آن شرکتهای دانشبنیان هستند. بحث تعامل با نخبگان در راستای تکریم معرفتی، ذهنی و علمی، مهمتر از مباحث معیشتی و رفاهی است که این امر در پایبندی به مباحث دینی ملی و کشور موثرتر خواهد بود، لذا این تعامل انسانی امر مهمی است که نیاز است کار بیشتری صورت پذیرد.
ادامه مطلبیکی از مشکلات و مسائلی که در فضای اجتماعی، سیاسی و فرهنگی ما وجود دارد همین است که ما در معرض انباشت مهمی از اطلاعات، دانش و معلومات هستیم که شما الان در هر موضوعی که بخواهید ورود پیدا کنید چه منابع داخلی چه منابع خارجی، همه اینها را میشود با هم احصاء کرد. اما نکته بسیار مهم این است که ما چقدر مهارت داریم و چقدر مجهز به هنر تحلیل و ابزار تحلیل در فضای رصد فرهنگی اجتماعی سیاسی هستیم؟
ادامه مطلبخانههای خلاق و نوآوری ایران در مقیاس ملی و منطقهای، زیرساختی برای ایجاد ارزشهای اقتصادی و حمایت از نوآفرینان با ایدههای جدید و کسب و کارهای نوپا و محتوای اجتماعی شکل گرفتهاند.
ادامه مطلببا توجه به تأملاتی که در خصوص «فرهنگ شناسی» داشته ام و لایه مندی هایی که برای فرهنگ قائل هستم، فرهنگ چهار لایه دارد که لایه زیرین آن «هستی شناسی و جهان بینی»، لایه بعدی «ارزش ها و باورها»، لایه سوم «الگوهای رفتاری و هنجارها» و لایه چهارم «نمادها» هستند.
ادامه مطلبتحلیل راهبردی وضعیت اقتصادی و اجتماعی کشور در آستانه برنامه هفتم توسعه کشور به همراه ارائه راهبردها و رویکردهای اصلاحی
ادامه مطلبدیدگاههای فرهنگستان علوم در ارتباط با برنامه پنجساله هفتم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران
ادامه مطلببه تحلیل و برداشت دکتر محمدعلی زلفی گل؛ وزیر علوم تحقیقات و فناوری، در حال حاضر همه رشتههای علمی در دانشگاه تهران دایر است اگرچه در سالهای گذشته به دلیل شرایط کشور با اقبال کمتری در برخی رشتهها مواجه شدیم و داوطلبان در رشتههای علوم پایه و علوم انسانی کمتر رغبت حضور دارند.
ادامه مطلبسی و یکمین جلسه شورای علمی و فناوری پارک علم و فناوری البرز با حضور دکتر بهنام طالبی مدیرکل دفتر سیاستگذاری، برنامه ریزی و توسعه فناوری و نوآوری وزارت علوم تحقیقات و فناوری، دکتر بهروز بادکو معاون جهاددانشگاهی و رئیس سازمان تجاری سازی فناوری و اقتصاد دانش بنیان، مهندس حمید آب روشن رئیس جهاددانشگاهی واحد علم و صنعت، مهندس حبیب اله اصغری رئیس سازمان جهاددانشگاهی خواجه نصیرالدین طوسی، دکتررضا شاهین فر سرپرست مرکز رشد فناوری سلامت ابن سینا، مهندس مهدی عباسی رئیس پارک علم و فناوری، دکتر جمشید شنبه زاده معاون پژوهش و فناوری دانشگاه خوارزمی و مهندس علیرضا باباخان رئیس مدیر عامل صندوق پژوهش و فناوری البرز، خانم دکتر لطفی معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی و معاونین و مدیران پارک علم و فناوری البرز برگزار شد.
ادامه مطلبوقتی کتابی را که از آن خوشش آمده بود، تمام کرد، نفس عمیقی کشید، با حسی خوشایند، کتاب را گذاشت روی نیمکت. بلند شد و راه افتاد. چند قدمی که دور شد برگشت و با لبخند نگاهی به کتاب انداخت. کتاب روی نیمکت، انتظار مخاطب جدیدی را میکشید..
ادامه مطلبطبق نتایج آخرین نظرسنجی ایسپا در خرداد ۱۴۰۱ که به شیوه تلفنی اجرا شده و با ۱۵۴۱ نفر از مردم ساکن در مناطق شهری و روستایی ایران مصاحبه شده است، ۷۸.۵ درصد مردم حداقل از یک پیامرسان یا شبکه اجتماعی مجازی که در سئوال پرسیده شده است استفاده میکنند. این میزان بین جوانان ۱۸ تا ۲۹ سال (۹۶.۹ درصد)،
ادامه مطلب