تقابل و تعارض در جامعه ایران (شکل گیری دو قطبی‌های اجتماعی و سیاسی)

مرکز رصد فرهنگی کشور
۰۸ مرداد ۱۴۰۲ | ۱۲:۰۵ کد : ۶۰۲۷۱ مطالعات راهبردی اسلایدر
تقابل و تعارض در جامعه ایران (شکل گیری دو قطبی‌های اجتماعی و سیاسی)

شکل‌گیری دو قطبی‌های اجتماعی و سیاسی

فهم روندها و رخدادهای اجتماعی فرهنگی، سیاسی، جامعه‌ای به وسعت ایران به واسطه یک پیچیدگی سیاسی و مطالبات اجتماعی گوناگون نیازمند رصد مدام و پیگیری انضمامی اتفاقات در برهه‌های خاص است. تحولات ماه آخر تابستان و پاییز سال ۱۴۰۱ یکی از همان برهه‌های خاص و حساس در تاریخ انقلاب اسلامی بود. نظام سیاسی کشور در چند جبهه دچار چالش جدی شد.
یکی از مهم‌ترین چالش‌های دولت و نظام سیاسی کشور در حوزه اقتصادی نمود پیدا کرد. همواره اقتصاد در دهه‌های اخیر در مرکز بسیاری از تصمیم گیری‌ها و برنامه‌ریزی‌های کشور بوده است، اما در رخدادهای اخیر به دلایل مختلف شعارها و اعتراضات در ظاهر از جنس مطالبات اقتصادی نبود، که در جای دیگر به آن خواهیم پرداخت اما در باطن مشخص گردید، که اتفاقاً مشکلات اقتصادی به عنوان مولد و محرک و دلیل پنهان بسیاری از اعتراضات و اغتشاشات بوده است. به گونه‌ای که پژوهش‌ها و نظرسنجی‌های ملی هم نشان دادند، که مردم مشکلات اصلی کشور را در حوزه اقتصادی جستجو می‌کنند.

نظرسنجی ملی آبان ۱۴۰۱ نشان داد که از بین مشکلات و چالش‌هایی که در حال حاضر کشورمان با آن مواجه هست چهار موردی که بالاترین میزان را به خود اختصاص داده، اقتصادی بوده است.
دوقطبی شکل گرفته، حول محور مسئله گشت ارشاد به مثابه نقطه آغاز اعتراضات و حوادث پاییز امسال همواره مورد نزاع بوده است و این سیاست در دوره‌های مختلف با اقتضائات خود پیگیری و اجرا می‌شده است و غالباً هم به سختی بر سر آن اجتماع اتفاق می‌افتاد و نحوه اجرا محل بحث بوده است.


لینک دانلود فایل

نظر شما :