در راستای فرود به سیاه چاله پیری جمعیت هستیم

دکتر امیرحسین بانکی پور: عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی
۲۵ تیر ۱۴۰۲ | ۱۴:۴۰ کد : ۵۹۶۸۰ رویداد راهبردی اسلایدر
ما در راستای فرود به سیاه چاله پیری جمعیت هستیم، با این روال در سال ۱۴۳۰ در این سیاه چاله جمعیتی خواهیم بود و ۳۰ درصد جامعه سالمند خواهند بود. این بحران بزرگی در عرصه علم، امنیت و اقتصاد است.
در راستای فرود به سیاه چاله پیری جمعیت هستیم

در فراز و فرودهای مختلف حامی اصلی جهاد دانشگاهی مقام معظم رهبری بوده و جهاد در این فراز و فرودها رشد کرد و ریشه‌دار شد.
در قانون جوانی جمعیت نام جهاد دانشگاهی به‌طور ویژه ثبت شده است، و در این قانون عنوان شده که ۱۰ درصد طرح‌های نوآورانه جهاد دانشگاهی مربوط به ناباروری و بارداری طبیعی ایمن باشد.
قبل از تصویب قانون جوانی جمعیت، دو بودجه یکی برای وزارت بهداشت و یکی برای جهاد دانشگاهی در زمینه ناباروری داشتیم. در این قانون نیز سهمی برای کمک به جهاد دانشگاهی در نظر گرفته شده است.
در بخش بیمه نیز «رویان» قرارداد خود را منعقد کرده است و امیدواریم به‌زودی شاهد این باشیم که افرادی که به جهاد و «رویان» مراجعه می‌کنند، از خدمات بیمه استفاده کنند.

در قانون جوانی جمعیت از سهم قانون به طور مشخص برای کمک به جهاد بودجه در نظر گرفتیم و امیدواریم جهاد دانشگاهی در حوزه بحران جمعیت به خوبی ورود کرده و تلاش کند.
کسی تاکنون بحران جمعیت را جدی نگرفته است،و ما درراستای فرود به سیاه چاله پیری جمعیت هستیم. پیری جمعیت هنوز ملموس نیست، ولی ما این آینده و بزرگترین بحران ایران زمین را می‌بینیم.
با این روال در سال ۱۴۳۰ در این سیاه چاله جمعیتی خواهیم بود و ۳۰ درصد جامعه سالمند خواهند بود. ‌این بحران بزرگی در عرصه علم، امنیت و اقتصاد است.
جهاددانشگاهی باید در این مورد نیز پیشرو باشد، و امسال نتایج قانون جوانی جمعیت مشخص شد. یک بخش از قانون کمک‌هایی بود که به خانواده‌ها شد. کل کمک‌های ۴۰‌ سال پیش از انقلاب با یک سال گذشته قابل مقایسه نیست. بیش‌ از ۱۱۰ هزار خودرو تاکنون به مادران اعطا شده است که تفاوت قیمت آن‌ها بیش از ۲۰۰ میلیون تا یک‌ میلیارد تومان بوده است.
تسهیلات بانکی برای ازدواج ۷ برابر شده است. در دو سال گذشته بیش از یک میلیون و ۸۰۰ هزار وام ازدواج پرداخت شده است که ارزش آن از کل وام‌های اعطا شده در ۱۰ سال گذشته، بیشتر است.
تا کنون ۳۰ درصد قانون اجرایی شده، ولی با اجرایی‌شدن همین ۳۰ درصد، نتایج قانون را دیدیم.
باید بتوانیم نرخ فرزندآوری را  ۲.۵ برسانیم، در ۶ سال گذشته روند ما بسیار خطرناک شده بود و ۵۰۰ هزار تولد طی ۶ سال سقوط آزاد داشتیم. این سقوط ربطی به مسائل تنظیم خانواده و مسائل اقتصادی ندارد.
در ایران زنان زمانی که از ۳۵ سال عبور می‌کنند، نرخ باروریشان به شدت کاهش پیدا می‌کند.
با مداخلات قانون جوانی جمعیت جلوی سقوط جمعیت در کشور گرفته شد. همچنین، نرخ باروری به ۱.۶۶ درصد رسیده است که باید بیش از این شود. ۱۵ درصد تولد فرزند چهارم به بالای کشور افزایش پیدا کرده است. همچنین، نرخ باروری ۳۵ تا ۴۰ ساله‌های کشور نیز امسال افزایش یافت. امیدواریم قانون جوانی جمعیت به خوبی اجرا شود تا شاهد جوانی جمعیت کشور باشیم.


نظر شما :