حجت الاسلام والمسلمین خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی
انسان ملکی بدون پیوند ملکوتی گرفتار ظلمت میشود

جا دارد از نقاشیهای حکمیانه استاد قدیریان تشکر کنم، نه از آن جهت که کاری با معیارهای هنری ارائه دادند بلکه از زاویه حکمتآموزی که در این نقاشیها وجود دارد.
حکمت از نظر قرآن خیر کثیر به همراه دارد. حکمت هم عقلانیت است و هم معنویت، حکمت هم ملک است و هم ملکوت.
در دنیای امروز برخی با ملکگرایی یا مادیگرایی روبرو هستند، این افراد دغدغه این جهان را دارند که از آن به سکولاریسم تعبیر میشود، عدهای سکولاریسم را به جدایی دین از سیاست تعبیر میکنند درحالیکه تعبیر درستی نیست، سکولاریسم یعنی این جهانگرایی و ملکگرایی و از ملکوت بریدن است.
از طرفی ممکن است هنرمندانی باشند که فقط دغدغه ملکوتگرایی داشته باشند و به ملک توجه نکنند، این فضا در قرون وسطی وجود داشت، در آن زمان در مسیحیت، ملکوتگرایی مورد توجه بود و در دوره مدرن و پس از مدرن ملکگرایی مورد توجه قرار گرفت اما هنر حکمی، هنری است که ملک و ملکوت را به هم پیوند میدهد. نه ملکگرایی صرف است و نه فقط ملکوت گرایی. این هنر از نورانیت ملکوت بر عالم ملک و تاثیر عالم ملکوت بر ملک سخن میگوید.
انسانی که زیست ملکی دارد اما پیوند ملکوتی نداشته باشد، گرفتار تاریکی و ظلمت میشود و روح او گرفتار امور دنیوی خواهد شد.
نورانیت از اهل بیت و انسانهای کامل متصاعد میشود، اگر انسان ملکی میخواهد ملکوتی شود باید با اهل بیت و انسان کامل ارتباط کامل پیدا کند.
در زمان انقلاب، وضعیت فرهنگی جامعه خوب نبود و فرهنگ برهنگی و مفاسد اخلاقی رواج داشت البته انسانهای وارسته هم زیاد بودند امام چه اکسیری به انسانها در ایران و حتی در شرق و غرب داد که باعث شد جهان معاصر که جهانی غرق در ظلمت بود با نورانیت آشنا شود.
وی خطاب به مسئولان بیان کرد: اگر مسئولان فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی در زیست فردی خودشان و خانواده شان نورانیت را تقویت کنند بهراحتی میتوانند آن را در جامعه تسری دهند.
نظر شما :