عبدالحسین کلانتری؛ معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم تحقیقات و فناوری
تحول نسلی را باید پذیرفت و از ظرفیتهای آن در چارچوب انقلاب اسلامی استفاده کرد

دانشگاهها قبل ازکرونا به مجموعهای از فعالیتهای دانشجویی در عرصههای فرهنگی میپرداختند و دانشجویان با این فعالیتها آشنا و جذب یکی از گروههای فعال دانشجویی میشدند.
همه چیز در مسیر خود معنا دار بود و دانشجویان در چارچوب قواعد، کنشگری میکردند که با شیوع کرونا همه این فعالیتها از بین رفت و مجموعهی دانشجویی نقش خود را در فعالیتهای فرهنگی تقریبا از دست داد.
در وسط مثلث مردم، حکومت و مسائل، مجموعههای دانشجویی و حلقههای واسط به عنوان میانجی مطرح هستند که وظیفهی آن ها برقراری نظم و مدنیت در جامعه و بصورت خاص دانشگاه میباشد.
متاسفانه ما در کنار عنادها و دشمنیهای خارجی این حلقههای واسط را در دانشگاهها از دست دادیم.
تنها راه برون رفت از این فضا و جهتدهی مطالباتی که مقرون به هدف شود و چارچوب نظاممند داشته باشد، حلقههای دانشجویی است و باید این مجموعهها احیا شود تا پاسخگوی مطالبات دانشجویان باشیم.
کمتوجهی دانشگاهها به مسائل فرهنگی جبرانناپذیر است و با توجه به شیوع بیماری کرونا و دور شدن دانشگاهها از برنامهریزیهای فرهنگی، فرصتهای تعامل با دانشجویان کمرنگ شد.
با توجه به منویات مقام معظم رهبری در سال ۱۳۹۲ در خصوص سبک زندگی رهنمودهای بسیار خوبی در مورد سبک زندگی مطرح و تجویزهایی متفاوت از گذشته ارائه نمودند ولی متاسفانه ادراک درستی از این بیانات از سوی جامعه، صورت نگرفت.
در این وقایع اتفاقات و اغتشاشات اخیر بخشی از بدنه معترض، خواهان انتخابگری بودند و نگرانی آنها معطوف به آزادی اندیشه نبود بلکه نگرانی آنها معطوف به انتخاب بود و لذا بر این اساس همه باید در بازنگری برنامهها تلاش نماییم.
تحولات نسلی یک امر طبیعی در جامعه ایران است و این حوزه نیز همیشه مورد تأکید مقام معظم رهبری بوده است و توجه ایشان به بحث جوانان در عرصههای مدیریتی، سیاستگذاری، اقدام و برنامهریزی در برنامههای گام دوم انقلاب مشهود است.
این تحول نسلی را باید پذیرفت و از ظرفیتهای آن در چارچوب انقلاب اسلامی استفاده و فضای فراخی برای کنشگری این افراد ایجاد نمود.
جمهوری اسلامی از متن مردم است و مردم سرمایه اصلی جمهوری اسلامی هستند.
بازنگری در سیاستها و برنامههای فرهنگی بسیار مهم است و علایق و سلیقههای دانشجویان باید پوشش داده شود و آن ها را درگیر حل مسائل و مشکلات نمود و به دانشجویان فرصتی داده شود تا در کارهای جمعی مشارکت نمایند.
بخش مهمی از برنامههای فرهنگی باید معطوف به استادان، یاوران علمی و دانشجویان شود و همه بتوانند با سیاستهای اجرایی دانشگاه همراهی نمایند.
متاسفانه دستاوردهای دانشگاهها ضریب رسانهای پیدا نمیکند ولی یک اتفاق خارج از مدار قانون، چنان ضریب رسانهای به خود میگیرد و تصاویر نامناسبی از دانشگاه به جهان مخابره میشود که حقیقت ندارد.
در حال حاضر کارشناسانی برای فضای مجازی در دانشگاهها استخدام شدهاند که این مهم به منظور تقویت حضور در فضای مجازی و تعامل با دانشجویان، برنامهریزی شده است.
منبع- دفتر مطالعات فرهنگی جهاد دانشگاهی
سایت وزارت عتف (2/9/1401)، قالب: گفتوگو
نظر شما :