دیدراه شماره ۵

گزیده بیانات رهبر معظم انقلاب(مد ظله العالی) در دیدار رییس جمهور و هیات دولت ۱۴۰۱/۰۶/۰۸

۰۹ شهریور ۱۴۰۱ | ۱۳:۱۶ کد : ۴۹۲۰۳ رصد و دیدراه دیدراه شماره ۵
گزیده بیانات رهبر معظم انقلاب(مد ظله العالی) در دیدار رییس جمهور و هیات دولت  ۱۴۰۱/۰۶/۰۸

✅ شهید رجائی و شهید باهنر حقّاً و انصافاً ..، دو مدیر تراز انقلاب اسلامی بودند.
✅ هفته‌ی دولت دو کارکرد دارد: کارکرد اوّل هفته‌ی دولت، مسئله‌ی «یاد» است؛ همین یاد شهید رجائی، یاد شهید باهنر، یاد حوادث انقلاب. یاد، در مقابل غفلت است. آن حوادث مهم و تاریخ‌ساز، آن برانگیختگیِ عمومی در اوّل انقلاب، آن گیج شدن و حیرت‌زده شدن استکبار در مقابل این حرکت عظیمِ غیر منتظره برای آنها
✅ نا‌امنی گسترده‌ در سراسر کشور [وجود داشت]. ما اینها را فراموش نکنیم؛ اینها گذشت؛ ملّت ایران و نظام جمهوری اسلامی قدرتمندانه و عزّتمندانه بر اینها غلبه پیدا کرد.
✅ مردم در همه‌ی این دورانها قهرمان اصلی ماجرا و سرگذشت انقلاب بوده‌اند. این راه‌پیمایی‌های عظیم، این حضور مردمی عظیم، این حضور در جبهه‌های دفاع مقدّس در طول هشت سال و در بقیّه‌ی جبهه‌ها. در همه‌ی اینها این ملّت است که توانسته [شگفتی بیافریند].
✅ کارکرد دیگرِ هفته‌ی دولت، فرصت پرداختن به دولتی است که بر سر کار است. روی نقاط قوّت و نقاط ضعف فکر کنیم؛ آن کسانی که اهل فکرند فکر کنند و از آنها استفاده کنند.

✅ ✅  توفیقات این دولت :
✅ مهم‌ترین توفیق این دولت، زنده کردن امید و اعتماد در مردم است؛ این بزرگ‌ترین توفیق شما است. به مردم این احساس را داد که دولت وسط میدان است، مشغول کار است، دارد تلاش می‌کند و برای آنها خدمت می‌کند، می‌خواهد خدمت‌رسانی بکند؛ این [کار]، امید مردم را و اعتماد مردم را تا حدود زیادی احیا کرد.
✅ توفیق دیگری که شما پیدا کردید، این سفرهای استانی است؛ این خیلی حادثه‌ی درخشانی است. اینکه ۳۱ سفر در ۱۱ ماه انجام بگیرد به سرتاسر کشور، نقاط محروم، دورافتاده، صحنه‌های کم‌نظیری اتّفاق بیفتد و دیده بشود از همدلی صادقانه‌ی با مردم و نظارت میدانی به مسائل گوناگون مردم، خیلی چیز مهمّی است.
✅ توفیق دیگری که شما داشتید، سرعت عمل شماست در قبال حوادث پیش‌بینی‌نشده مثل سیل، مثل حوادثی که اتّفاق می‌افتد. اینکه، بلافاصله مسئولین خودشان را برسانند آنجا و بالای سر کار بِایستند و کار را سامان بدهند، این خیلی چیز با ارزشی است.
✅ همدرد بودن دولت با مردم و در میدان بودنِ دولت هم یک توفیق است. این سبک کار را مواظب باشید که از دست نرود؛ این را حفظ کنید.
✅ توفیق دیگر، زدودن رقابتهای منفی از روابط بین قوا است. امروز احساس می‌شود که یک توافقی، یک همدلی‌ای وجود دارد. البتّه این بخش، این کار، از جمله‌ی چیزهایی است که هم دولت، هم مجلس، باید مراقبش باشند، باید حفظش کنند؛ این شکننده است.
✅ توفیق دیگرِ شما، جوانگرایی در مجموعه‌ی اجرائی کشور است.که حلقه‌ی فرسوده‌ی مدیران باز بشود، یک نَفَس تازه‌ای به دستگاه‌های اجرائی کشور دمیده بشود؛ این خیلی چیز خوبی است، این را حفظ کنید.
✅ توفیق دیگرِ این دولت این بود که جامعه را از حالت چشم‌انتظاری و نگاه به بیرون خارج کرد. به ظرفیّت‌های داخل کشور اهمّیت داده شده، روی آنها تکیه شده، کار دارد می‌شود. این شرطی کردن حوادث کشور و در انتظار دیگران نگه داشتن، چیز بدی است.
✅ توفیق دیگر شما این است که این دولت از فرافکنی و بهانه‌تراشی احتراز کرده و مسئولیّت‌پذیر بوده. از مسئولین محترم دولتی نشنفتیم که بگویند: «نمی‌گذارند کار کنیم، اختیار نداریم، اختیارات دست ما نیست».
✅ نکته‌ی دیگر هم [این است که] در زمینه‌ی سیاست خارجی و همچنین در زمینه‌ی فرهنگ، رویکردهای خوبی دیده می‌شود؛ حالا این رویکردها، بخصوص در زمینه‌های فرهنگی، تا به عملیّات منتهی بشود یک مقداری فاصله دارد.
✅ برجسته شدن شعارهای انقلاب، شعارهای اسلام، مثل عدالت‌طلبی، مثل پرهیز از اشرافی‌گری، حمایت از مستضعفان، استکبارستیزی که اینها شعارهای اصلی انقلاب است؛ اینها در زبانها برجسته‌تر شده، واضح‌تر شده اینها را ادامه بدهید.

✅ ✅ توصیه‌ها به این دولت :
✅ شکر کنید خدا را که نعمت خدمت به مردم را به شما داده. اینکه شما در جایگاهی هستید که می‌توانید به این مردم خوب، به این مردم مؤمن، به این کشور اسلامی خدمت بکنید.
✅ کار زیاد و گرفتاری زیاد ــ که واقعاً هم وجود دارد ــ به آن بخش ارتباط با خدا، مسئله‌ی نماز خوب، مسئله‌ی تنفّل، مسئله‌ی تلاوت قرآن و امثال اینها ضربه نخورد؛ یکی از شکرهای لازم این است.
✅ کارهایی را که دارید می‌کنید ــ با نیّت [برای] خدا انجام بدهید. کار نمایشی ــ که مردم بدانند، مردم ببینند، مردم از ما تعریف کنند ــ کار را بی‌برکت می‌کند.
✅ اطّلاع‌رسانی کنید؛ اطّلاع‌رسانی منافات با اخلاص ندارد. روایت هم داریم که اینکه کسی دوست بدارد که مردم بدانند کار خوبی انجام می‌دهد، اشکالی ندارد. امید مردم و اعتمادشان با این اطّلاع‌رسانی افزایش پیدا می‌کند.
رفتن به میان مردم را از دست ندهید. اسیر این جوسازی‌ها نشوید؛ بروید با مردم روبه‌رو بشوید، حرف مردم را بشنوید، حلم به خرج بدهید. آثار خیلی خوبی دارد.
✅ دولت مردمی فقط به این نیست که بروید میان مردم؛ این کار لازم است امّا کافی نیست؛ باید بتوانید مشارکت مردم را در کارهای گوناگون و بخشهای گوناگون جلب کنید.
✅ از فکر مردم و از نظر مردم استفاده کنید در بخشهای مختلف. این برنامه‌ریزی می‌خواهد. یک آدمی که اصلاً نمی‌شناسیم چه کسی است، در یک موردی یک پیشنهادی دارد، یک نظری دارد، این نظر را می‌دهد، گاهی بسیار کارگشا است.
✅ آن چیزی را وعده بدهید که می‌دانید می‌توانید انجام بدهید، و حتماً انجام بدهید. همچنان که رفتن در میان مردم و کار کردنِ برای مردم امید ایجاد می‌کند، اعتماد ایجاد می‌کند، عمل نکردن به وعده درست نقطه‌ی مقابل است: مردم را ناامید می‌کند.
✅ کارهای روزمرّه شما را غرق نکند در خودش! یک طرح کلّی عملیّاتی برای مجموعه‌ی مسائل کشور در مقابل دولت باید وجود داشته باشد ــ لابد وجود دارد ــ کار را بر اساس طرح پیش ببرید، بر اساس نقشه‌ی کلّی پیش ببرید.
✅ اولویّت‌ها را رعایت کنید؛ بالاخره توان دولت محدود است، به همه کار که نمی‌شود رسید؛ بایستی ببینیم کارهای اولویّت‌دار کدام است. اولویّت را هم بین سرفصل‌های اساسی اقتصاد، امنیّت، آسیب‌های اجتماعی، فرهنگ؛ پیدا کنید؛ که حالا به نظر بنده فعلاً اولویّت، اقتصاد است.
✅ به مسئله‌ی اقتصاد جدّاً باید برسید؛ البتّه با پیوست فرهنگی؛ یعنی هر کار اقتصادی‌ای که انجام می‌دهید، حتماً پیوست فرهنگی همراهش باید باشد که این جزو چیزهای لازم است.
✅ در زمینه‌ی مسائل گوناگون اقتصادی به نظر واحد برسید اگر  به نظر واحد هم نرسیدید، آن نظری را که رجحان پیدا می‌کند، دیگران هم همان نظر را تقویت کنند.
✅ در اقتصاد چند نقطه‌ی اساسی وجود دارد، روی اینها تمرکز بشود. اگر چنانچه این سرفصل‌ها، این شاخص‌های عمده به طور دقیق و پی‌درپی و مستمر مورد توجّه قرار نگیرد، مغفولٌ‌عنه خواهد ماند؛ یک وقت آدم نگاه می‌کند می‌بیند که در زمینه‌ی تورّم یا فرض کنید که در زمینه‌ی سرمایه‌گذاری و غیره باز عقب افتادیم.
✅ عمده‌ترین سرفصل اقتصادی ما برای پیشرفت اقتصاد، مسئله‌ی تولید است. واقعاً با هر چیزی که تولید را تضعیف می‌کند باید مقابله کنید. با هر چیزی که تولید داخلی را به زانو درمی‌آورد و شکست می‌دهد، باید با جدّیّت مقابله کرد؛ قاطعانه بایستی مبارزه کنید؛ چه در صنعت، چه در کشاورزی.
✅ مسئله‌ی امنیّت غذائی مسئله‌ی درجه‌ی یک است؛ نباید از آن غلفت کرد. و ببینید امروز در دنیا دیگر کاملاً واضح است که چقدر مهم است.
✅ بانک‌ها بایستی نگذارند که واحد‌های تولیدی از لحاظ سرمایه‌ در گردش دچار مضیقه بشوند. محدودیّت‌ها را بکشانید به سمت کارهای غیر مولّد بانک ها.مراقبت کنید که تسهیلات بانکی نسبت به واحدهای تولیدی ضربه نبیند؛ واحدهای تولیدی متکّی به همین تسهیلات هستند.
✅ مسکن خیلی مسئله‌ی مهمّی است. اوّلاً خود حرکت در بخش مسکن، ایجاد اشتغال می‌کند. در مسئله‌ی مسکن، ما وابستگی نداریم به خارج؛ زمینش مال خودمان است، مصالحش مال خودمان است، طراحی اینها مال خودمان است. قیمت خانه و اجاره‌ی خانه سرسام‌آور است، مردم واقعاً در زحمتند.
✅ زنجیره‌ی ارزش افزوده‌ی معدن را تکمیل کنید. ما بهترین معادن را و متنوّع‌ترین معادن را داریم؛ معدنها یا دست‌نخورده باقی مانده یا به شکل خام صادر شده.
✅ در بخش حمل و نقل، همان تکمیل مسیرهای حیاتی از قبیل مسیرهای ترانزیتی ــ همین بحث شمال و جنوب و شرق و غربی که مطرح است. خیلی مهم است. جایگاه کشور یک جایگاهِ ارتباطیِ استثنائی است.
✅ دریا خیلی مهم است؛ خود دریا، آب دریا، محصولات دریایی، بنادر موجود، مناطق مسکونی‌ای که اطراف دریا می‌شود به وجود آورد، یک منبع ثروت فوق‌العاده است برای کشور. این یکی از امتیازات بزرگ کشور ما است؛ ما باید از این، حدّاکثر استفاده را بکنیم.
✅ با یک حرکت جهادی همه‌ی اینها را انجام بدهید و خلاصه اگر این حرکتهایی که عرض شد انجام بگیرد، ثابت خواهد شد که دولت سیزدهم، یک دولت کاملاً کارآمد و فعّال و برطرف‌کننده‌ی مشکلات زندگی مردم خواهد بود؛ هم خدا را راضی می‌کنید، هم مردم را انشاالله راضی می‌کنید.

 


نظر شما :