دیدراه شماره ۳
جامعه اسلامی بدون فعالیت اجتماعی زن شکل نمیگیرد
حجتالاسلاموالمسلمین حامد تقدیری؛ رئیس سازمان علوم و معارف صدرا

جامعه اسلامی بدون کنش و فعالیت اجتماعی زن شکل نمیگیرد و زنان در مقام مادر بودن باید در فعالیت اجتماعی نیز ورود پیدا کنند اما باید برای رشد فرزند خود نیز برنامهریزی داشته باشند.
اکنون در گام دوم انقلاب اسلامی هستیم و حماسهسازان باید گام دوم انقلاب اسلامی را بسازند. در گام اول انقلاب با ۳۶ هزار شهید دانش آموز به جلو حرکت کردیم و گام دوم را نیز کودکان، دانش آموزان و نوجوانان محقق خواهند کرد.
شروع گام اول با دفاع مقدس بود و شروع گام دوم با جهاد است و سازمان تبلیغات اسلامی و دستگاههای ذیربط در این حوزه وظیفه جدی داردند و باید در تبیین دستاوردهای انقلاب اسلامی به خوبی عمل کنند.
سازمان تبلیغات اسلامی یکی از محورهای جدی خود را توجه به نوجوانان انقلاب اسلامی میداند و این سازمان تلاش کرده با گفتمانها دستاوردهای انقلاب اسلامی را به نوجوانان منتقل کند.
هیئت یکی از خانهها و خیمههای خوب تربیتی است، هیئت جایی است که عاطفه، فکرها و گفتمان بچهها در آنجا رشد پیدا میکند.
هیئت مدرسه و مکتب حسینی است که بچهها در آن استعدادهای خودشان را پیدا میکنند، با معارف حسینی آشنا و تربیت میشوند که در این خصوص نگاه جدیدی را به هیئتها با نام حسینیه کودک و نوجوان برای حضور بهتر بچهها در مدرسه عشق آغاز کردهایم.
بچهها میتوانند مخاطب اصلی فعالیت هیئتها باشند و کار حسینیه کودک و نوجوان کار فرعی نیست و ما امروز در میان جمع دغدغهمندان در عرصه حسینیه کودک با یکدیگر هم زبان شدهایم تا توجه ویژه به این موضوع صورت گیرد.
قرار بر این است در مسیر طراحی و شناسایی، یک حسینیه کودک با بخشهای لازم طراحی تا در دهه اول محرم این موضوع اجرایی شود و پس از محرم شاهد روایتهای خوب بانوان از حسینیههای کودک باشیم.
بانوان همان فرماندهان تعلیم، تربیت، رشد و تعالی جامعه اسلامی هستند و حسینیه کودک؛ فعالیت خودجوش بانوانی است که دغدغه تربیت در این حوزه را دارند. بانوان دغدغهمند و فعال مردمی دور هم جمع شدهاند تا با هم افزایی گامهای جدیدی برداشته شود.
حسینیههای کودکِ بسیاری در کشور وجود دارد که برخی از این تعداد ثبت مستقل نکردهاند و اگر ثبت شدهاند با همان مجوز حسینیه راهبری می شوند و ما اکنون در تلاش هستیم این حسینیهها هویت و برنامه مستقلی داشته باشند.
اسلام تربیت را قبل از ازدواج و حتی قبل انعقاد نطفه میداند و ما باید به ویژگیهایی همچون رشد عاطفی، فکری، شخصیتی و جنسیتی کودکان توجه کنیم.
مهدکودکها یکی از ساختارهایی است که سبب میشود کودکان از رشد عاطفی در کنار مادر محروم باشند که باید برای این موضوع تدابیر لازم اندیشیده شود.
فعالیت اجتماعی در جامعه اسلامی یکی از وظایف زنان است و البته فعالیت اجتماعی نباید موجب شود که زن خانه را رها کند. جامعه اسلامی بدون کنش و فعالیت اجتماعی زن شکل نمیگیرد و زنان در مقام مادر بودن باید در فعالیت اجتماعی نیز ورود پیدا کنند اما باید برای رشد فرزند خود نیز برنامهریزی داشته باشند.
یکی از مشکلات اساسی در بخش شکل گیری هویت این است که وظایف خود را نمیشناسیم و زمانی ارزش خودمان را خواهیم دانست که وظیفه خودمان را بدانیم.
تلاش کردهایم در ۲ طرح دختران و پسران حاج قاسم، نوجوانان را با وظایف و هویتشان آشنا کنیم و در بخش دختران بعد از ۲ سال کار ملی این رویداد اکنون در بخش استانی در حال برگزاری است.
در این رویداد چهار موضوع از جمله اینکه نوجوانان چگونه باید میدان را شناسایی کنند، چگونه عملیات را طراحی کنند و چگونه وارد عملیات واقعی شوند را آموزش میبینند و روز آخر رویداد عملیات میدان را در پنج دقیقه روایت شفاهی و ۲ دقیقه فیلم روایت خواهند کرد و بدین ترتیب رشد معنوی، خانه و خانواده شخصیتی آنان دنبال میشود.
منبع- خبرگزاری ایسنا (20/4/1401)
نظر شما :