در دیدار نمایندگان مجلس ۱۴۰۱/۳/۴

گزیده بیانات رهبر معظم انقلاب در دیدار نمایندگان مجلس ۱۴۰۱/۳/۴
✅ فتح خرّمشهر تغییر یک معادلهی حیاتی به سود رزمندگان اسلام بود؛ واقع قضیّه این است.. از آن روز به بعد .. روال، روال پیشرفت بود، روال پیروزی بود، روال رشدِ اراده و عزم راسخ بود.
✅ خرمشهر در واقع نماد تغییر یک معادلهی تلخ به یک معادلهی شیرین بود.
✅ فتح خرّمشهر، مولود چه عاملی بود؟ جهاد، ازخودگذشتگی، عزم راسخ، ابتکار عمل [یعنی] دنبال راههای ابتکاری گشتن، نگاه بلندمدّت به آرمانها؛ یعنی روزانه و روزمرّه فکر نکردن.
✅ در همهی این مسائلی که ما با آنها مواجهیم، از داخلی، خارجی، مسائل سختافزاری، نرمافزاری؛ همه جور، میتوان پیروز شد به کمک همین چند عامل:
✅ از این قاعده در همهی این مسائل استفاده کنید مجاهدت کنید، جهادی حرکت کنید، عزم راسخ داشته باشید.
✅ ازخودگذشتگی، یک معنای وسیعتری دارد؛ ازخودگذشتگی در بسیاری از موارد به معنای اسیر نشدن در پنجهی خواستههای حقیر است..برخورداری از مال دنیا، تا برخورداری از آبرو و وجههی عمومی؛ برای اینکه یک وجههای در مردم پیدا کنیم، یک نام نیکی پیدا کنیم، بعضی از کارها را ممکن است انجام بدهیم؛ این اسیر شدن در پنجهی خواستههای حقیر است؛ از اینها بایستی اجتناب کرد.
✅ از چند رکن اساسی و اصلی در ادارهی کشور، یکی از این ارکان مهم، مجلس شورای اسلامی است.
✅ ما یک سخن نو را در مباحثات جهانی وارد کردهایم؛ مردمسالاری دینی، مردمسالاری اسلامی؛ این یک حرف نویی است؛ این را ما در مباحثات سیاسی دنیا، در ادبیّات سیاسی دنیا وارد کردهایم؛ جمهوری اسلامی توانسته جدول تنظیم شدهی نظام سلطه را به هم بریزد.
✅ تقسیم دنیا به سلطهگر و سلطهپذیر؛ حدّ وسط ندارد. یک عدّهای حتماً سلطهگر باید باشند، یک عدّهای حتماً سلطهپذیر؛ این نظام سلطه است.
✅ بنابراین مدیریّت کشور مدیریّت آسانی نیست؛ شما در یک چنین مدیریّتی دخیل هستید..این موجب میشود که همهی اجزای این مدیریّت مراقبتشان را مضاعف کنند. هر کسی که نقشی در این مدیریّت دارد باید بداند که چه کار بزرگ و مهمّی را دارد انجام میدهد.
✅ "چشم اسفندیار" را در خودمان کشف کنیم؛ ببینیم کجای ما آسیبپذیر است، حواسمان باشد. علاوهی بر اینها بایستی سعی کنیم خطا نکنیم، اشتباه نکنیم دشمن بیش از آنکه به تواناییهای خودش امیدوار باشد، به خطاهای ما امیدوار است.
✅ مشکلتر از انقلابی بودن و گرایش انقلابی داشتن، انقلابی ماندن است؛ چه فرد، چه جمع، که کلّ مجلس باشد. بدانیم اگر بخواهیم نمایندهی انقلابی بمانیم چه کار کنیم:
✅ اوّلش سادهزیستی است؛ همان زندگی معمولیای که داشتید، همان را ادامه بدهید.
✅ دیگر امانتداری است؛ بخشی از آن امانت، همینی است که الان در اختیار شما است!
✅ یک مسئله، مسئلهی مسئولیّتپذیری است؛ اگر به نظرتان این قانون، قانون خوبی است و باید تصویب میشده، محکم بِایستید، بگویید بله، من این را تصویب کردم.
✅ یکی دیگر از شاخص ها مردمی بودن است؛ باید به مردم کمک کنیم؛ «کمک»، هم شنیدن حرف آنها است، هم اجرا کردن خواستهی آنها است در صورت امکان، هم روشن کردن ذهن آنها است در صورت وجود اشکال و عدم امکان
✅ حلّ مشکلات اساسی کشور؛ در مسائل کشور، مسائل اصلی وجود دارد، مسائل فرعی وجود دارد؛ تا وقتی مسائل اصلی پیش پای ما است، نوبت به مسائل فرعی نمیرسد.
✅ اجتناب جدّی از تبعیض و فساد؛ باید خودمان مراقبت کنیم، خودمان جدّیّت داشته باشیم، هم با تبعیض و فساد در زید و عمرو، هم با تبعیض و فساد در شخص خودمان
✅ همکاری صمیمانه با دیگر دستاندرکاران مدیریّت کشور
✅ گاهی مسئولان هم با هم رفیقند، مینشینند دُور هم و توافق میکنند، بدنه توافق نمیکند؛ این اشکال ایجاد میکند در ادارهی کشور؛ این دیگر تجربهی سالهای متمادی ما است.
✅ یکی از شاخصهها با عامّهی مردم همراه بودن؛ همراهی با مردم، غیر از عوامزدگی و جَوزدگی و تحت تأثیر، های و هو قرار گرفتن است؛
✅ دیگر پایبندی به قانون اساسی. آن مواردی که قانون اساسی تکلیفی معیّن کرده، حتماً رعایت بشود.
✅ توصیه این است که قانون را با نگاه جامع و بلندمدّت وضع کنید. تراکم قانون چیز خیلی مطلوبی نیست.. هر مسئلهی جزئی کوچکی درخور وضع قانون نیست.
✅ سیاستهای کلّی نظام اسلامی به دولت، به مجلس، به قوّهی قضائیّه ابلاغ میشود که هر کدام وظایفی در قبال اینها دارند؛ وظیفهی مجلس این است که قانونگذاری را منطبق با این سیاستها انجام بدهد.
✅ توصیهی دیگر مسئلهی طرح است؛ وقتی که یک مسئلهی لازمی وجود دارد، لایحهای هم وجود ندارد باید طرح [تهیّه کند که] جزو حقوق مجلس است؛ من عرضم این است که این طرحها را نگذارید افزایش پیدا کند؛ وقتی طرح زیاد شد، کارِ کارشناسی هم مشکل میشود؛ اینکه شما بخواهید [روی] این همه طرح کارِ کارشناسی دقیق بکنید، خیلی کار مشکلی است.
✅ از کارهایی که مجلس میتواند در مورد بودجه انجام بدهد، این است که به کسری بودجه اضافه نکند؛ گاهی این جوری است که منابع بودجه، منابع خیالی است، منابع واقعی نیست. کسری بودجه امّالخبائث است؛ بسیاری از مشکلات بزرگ اقتصادی ما ناشی از کسری بودجه است.
✅ بنیهی کارشناسی مجلس را تقویت کنید. هم در مرکز پژوهشهای مجلس، هم در کمیسیونهای تخصّصی، کارِ کارشناسی به طور قوی انجام بگیرد؛ گزارشهایی که از مرکز پژوهشها اخیراً به دست ما میرسد، خیلی گزارشهای دلگرم کنندهای نیست.
✅ برنامهی هفتم یعنی تکلیف پنج سالِ آیندهی کشور را معیّن کنید؛ برنامهی هفتم یک سال هم عقب افتاده، یعنی باید پارسال تمام میشد که نشد. اصلاً در برنامههای پنجساله و به تعبیر رایج برنامههای توسعه کلّیگویی فایدهای ندارد.
✅ مسئلهمحور شدن؛ این سند هم علمی باشد، هم با توجّه به آمایش سرزمین باشد، با توجّه به امکانات کشور باشد، یکی از راههای پُرفایده کردن برنامهی پنجساله است.
توصیهی دیگر ما مسئلهی تبیین رسانهای است؛ تبیین رسانهای قوانین هم یکی از کارهایی است که خود شما مجلس بایستی انجام بدهید.
✅ بحمدالله در این سالهای اخیر دیوان محاسبات چابک، فعّال و خوب شده؛ یعنی این گزارشهای تفریغ بودجه در موعد خودش خیلی زود و خوب [انجام میشود]، این چیز بسیار خوبی است.
✅ مراقب آبروی افراد باشید. گاهی اوقات انسان می بیند فرض کنید در یک صحبتی یا در یک نطقی در مجلس،از این بلندگو گاهی اوقات راجع به یک کسی یک چیزی گفته میشود که تحقیق نشده است! مراقب باشید این انجام نگیرد.
✅ شماها مسئولید؛ هر چه مسئولیّت انسان بیشتر میشود، تضرّعش و توسّلش به درگاه پروردگار باید بیشتر بشود. عبادت را، تضرّع را، دعا را، توسّل به درگاه الهی را، تلاوت قرآن را فراموش نکنید؛ این جزو کارهای واجب و لازم است.
✅ دفتر مطالعات فرهنگی جهاد دانشگاهی
نظر شما :